Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hans Kooijer
Dorpsstraat 27
8171 BK VAASSEN

Openingstijden

Ma: 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Hans Kooijer úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Het verhaal van de Chivas Brothers

Het verhaal van de Chivas Brothers...

 Het verhaal van Chivas begint op een idyllische boerderij in de landelijke Schotse Highlands. De oprichters, John en James Chivas, werden geboren als twee van de 11 kinderen - en hun ambities waren even groot als hun familie. Familietradities waren sterk in het 19e eeuwse Schotland en van de broers werd verwacht dat ze in het boeren familiebedrijf zouden gaan werken. Hoewel ze trots waren op hun herkomst, wisten de broers dat ze meer wilden. Ze hadden ambitie. Ze verhuisden naar de stad Aberdeen - een zware driedaagse reis te voet - met de wens om iets groots te creëren.

Chivas Regal 12  - uw topSlijter nb website 

Hard werken loont
Eénmaal in de stad begon James te werken in een lokale kruidenierswinkel. Dankzij zijn onvermoeibare arbeidsethos leerde hij al snel alles over het vak en het bedrijf. Binnen no-time was hij niet meer weg te denken voor de gemeenschap. Uiteindelijk voegde John zich bij hem, en het duo nam het Imperium over: het bedrijf Chivas Brothers was geboren.

Pioniers
James en John Chivas gingen voor de beste service. Als ze iets niet op voorraad hadden, deden ze hun best om het elders te vinden. Als ze het niet konden vinden, dan gingen zij het maken. Toen klanten vroegen om een whisky met een zachtere smaak, begonnen de broers te mengen in de kelder van de winkel. De pioniers in de kunst van het whiskyblenden hadden officieel de norm gezet.

Geschikt voor Royalty
Bestellingen voor de luxeproducten van de broers stroomden binnen van over de hele wereld. In 1843 kwam de eerste bestelling van het Koninklijk Huis op het bureau van James in de vorm van zijn eerste Royal Warrant. Na koningin Victoria te hebben gediend op haar buitenverblijf in Balmoral, werd ‘Royal’ een onderdeel van het DNA van Chivas.

Strathisla
In de glooiende heuvels van de Highlands ligt de prachtige Strathisla Distillery; the Home of Chivas. Oorspronkelijk opgericht in 1786, is het de oudste werkende distilleerderij in de Schotse Highlands. Strathisla Single Malt Whisky stroomt door elke fles Chivas Regal 12. Hiervan komt de kenmerkende zachte smaak.

De Nieuwe Chivas 12
Het herontwerp van de nieuwe Chivas Regal 12 ging niet alleen over het uiterlijk. Als onderdeel van het streven om de verpakking tegen 2025 100% recyclebaar, herbruikbaar, composteerbaar of op bio-basis te maken, stond duurzaamheid centraal in het nieuwe flesontwerp. De nieuwe lichtere fles bespaart jaarlijks meer dan 1.000 ton glas, met de buitenverpakking gemaakt van volledig recyclebare materialen.

Meer informatie? Kom langs in onze winkel of shop online.

Klik hier voor alle aanbiedingen.