Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hans Kooijer
Dorpsstraat 27
8171 BK VAASSEN

Openingstijden

Ma: 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Hans Kooijer úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Mar da Palha wijnen uit Portugal

Mar da Palha | Mooie wijnen uit Portugal

De witte en rode Mar da Palha wijn zijn afkomstig van het gerenommeerde Portugese wijnhuis Quinta de Chocapalha, gelegen ten noorden van Lissabon. Quinta de Chocapalha is een echt familiebedrijf. In de jaren ’80 kochten Alice en haar man Paulo Tavares da Silva de quinta en investeerden fors in wijngaarden en wijnkelder. Zij leiden het bedrijf vandaag de dag nog steeds en hun dochters Andrea en Sandra zijn eveneens zeer actief als exportmanager en wijnmaakster.

Mar da Palha - uw topSlijter nb website familiebedrijf

“Zee van stro”
De naam Mar da Palha, letterlijk “zee van stro”, is de bijnaam van de grote lagune bij de monding
van de Taag, waaraan Lissabon ligt. Vroeger werd de lading van de schepen die Lissabon bevoorraadden afgedekt met stro, dat er door de forse wind vaak werd afgeblazen. Kortom: een zee van stro, een “Mar da Palha”.

Mar de Palha - uw topSlijter nb  website

De witte en rode Mar de Palha zijn qua stijl de twee meest internationale wijnen van Chocapalha.
Het laat niet alleen de veelzijdigheid van het wijngoed zien, de invloed van de nabije Atlantische Oceaan is in beide wijnen ook goed merkbaar. De verkoeling van de zeebries geeft de wijnen hun kenmerkende frisheid.

Mar de Palha - Sauvignon Blanc is fris en aromatisch van geur, kruidig met aroma’s van limoen en tropisch fruit. In de smaak is de wijn mooi in balans met een fijne frisheid en een lange afdronk.

Mar de Palha – Syrah is levendig en kruidig, met tonen van bramen, zwarte bessen en pruimen. In de mond rijp en genereus, met smaken van donkere pruimen, bramen en laurier. De afdronk is verfrissend met een zachte structuur en een lange afdronk.

Benieuwd? Kom langs en proef!

Klik hier voor alle aanbiedingen.