Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Hans Kooijer
Dorpsstraat 27
8171 BK VAASSEN

Openingstijden

Ma: 13.30 - 18.00 uur
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

Hans Kooijer úw topSlijter 100% vakmanschap

Fine Taste Good Living

Negro Langhe Onorata Favorita

De Langhe Onorata Favorita uit Piemonte

Het is toch een prachtige naam voor een druivensoort: Favorita. Zo wordt de Vermentino-druif in Piemonte genoemd. Als favoriet van de streek kan hij niet anders dan heerlijke wijnen voortbrengen. De Favorita-druiven worden eind september geoogst en komen van een ondergrond van kalk en zand. Na de vergisting rijpt de wijn nog 3 maanden op zijn lie oftewel droesem waardoor het aroma nog beter tot zijn recht komt.  

Negro Langhe Onorato - Vermentino-druif - uw topSlijter nb  blog

De Piemonte is een streek die voornamelijk bekend is om zijn Barolo’s en Barbaresco’s. Mooie stevige rode wijnen van de nebbiolo-druif. Daarnaast vindt u er wijnen als Barbera d’Alba en Roero. Allemaal prachtige wijnen die de familie Angelo Negro uit Monteu Roero maakt op hun 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen. Veel rode wijnen dus, maar ook hun witte wijnen verdienen vele medailles.

Wijnkelder Santa Anna
Het grootste deel van hun wijnen maken ze in de wijnkelder Santa Anna in Monteu Roero. Een mooie kelder waar ze ook bezoekers ontvangen om de kelder te bezoeken. De Barolo en de Barbaresco worden gemaakt in het herkomstgebied van de wijn. Giovanni Negro, de eigenaar, heeft al vele prijzen gewonnen. Samen met de hele familie wijden ze zich met veel passie aan hun wijnen en het familiebedrijf.

NEGRO (65)

De Langhe Onorata Favorita is een frisse wijn met aroma’s van bloemen en appels. De zachte afdronk bekoort velen. Ook het zuurtje in de smaak van citrusfruit en het zoetje van rijpe peren, maakt de wijn tot een heerlijk aperitief maar ook als begeleider bij zachte pastagerechten.

Klik hier voor alle aanbiedingen